19.5.2014

Kesän ensimmäisen kohde on Maisaari

La 17.5. - su 18.5.2014, Maisaari

Kesän ensimmäinen retki tehtiin Maisaareen Rymättylään. Veneelle oli jo tuotu tavaroita etukäteen, mutta silti kuormaa oli kahden auton verran :) Peittoa, tyynyä, lelua, kirjaa, peliä, värikynää, paperilautasia, kattilaa, kippoa ja keppua, ruokailuvälineitä, pesuaineita jne. Kyllä te tiedätte, mitä kaikkea viisihenkinen perhe tarvitsee (ja paljon)... Onneksi Bavariassa on valtavat säilytystilat. Kaapit on suuria ja tilavia ja niitä on riittävästi. Lisäksi joka ikinen kolo on tehty säilytyslokeroksi. Saksalaista insinöörityötä parhaimmillaan!

Lauantaina aamulla pehe oli valmiina lähtöön. Venepaikastamme Pansiosta, Airiston yli, oli koko matkan kevyehköä vastatuulta. Hyvin kuitenkin pärjättiin ja eteenpäin päästiin. Muutaman tunnin punnerruksen jälkeen saavuimme aurinkoiseen Maisaareen. Yllätykseksi Maisaaren laituri oli lähes täynnä, mutta saimme erikoisluvan kiinnittyä yhteysaluslaiturin reunaan. Ja hyvä niin, koska rantautuminen ja lähitilanteet vaativat vielä hieman toteuttelua. Uusi vene on tuntumaltaan aika erilainen edelliseen verrattuna. s/y Solsidan tuntuu kuitenkin tottelevan varsin hyvin myös peruutusta ja ohjaus on aika herkkä. Kokenut miehistö kannella oli valmiina loikkaamaan :)

Upea ilma - aurinko paistaa ja tuuleton ilma vaikuttaa lähes helteiseltä. Ei millään uskoisi, että on vasta toukokuu! Perinteiset jäätelöt lapsille ja turinat Maisaaren mukavan yrittäjän Merjan kanssa. Saunavuorot olivat jo harmiksemme loppuunvarattu, mutta eiköhän tässä yksi yö pärjätä.
Talven jälkeen luksusta oli ensimmäinen ruokailu ulkona! Aah, ja kokki oli loihtinut perheen suosikkiruokaa - kalaa!

Sunnuntaina nautimme iltapäivään saakka upeasta hellepäivästä. Paluumatkalla hinku purjehtimiseen oli kova - mutta tuulta ei ollut juuri yhtään. Sinnikkäästi yritimme päästä eteenpäin purjeilla... mutta oli pakko luovuttaa ja käynnistää kone.

Tällä matkalla oivalsimme, että uusi venepaikkamme Pansiossa on aika paljon kauempana (kaikesta), kuin edellinen paikkamme Paraisilla. Pansiossa hyviä puolia on sen läheisyys kotiimme nähden. Eli veneelle on matkaa vain 5 min. automatkan verran. Paraisten satamasta taas ulottuvuus viikonloppukohteisiin oli paljon nopeampi. Tällä systeemillä nyt kuitenkin mennään tämä kausi, joten Airiston poikki purjehtiminen tulee taatusti tutuksi. Kotiin saapui väsynyt, mutta tyytyväinen miehistö!

Tähystäjät Airistolla.
Sunnuntain aamuhetki Maisaaressa.

Maisaaren voikukkaketo keltaisenaan.

Yhteysaluslaiturin reunalla.
Paluumatkalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesäloma 2022

Perjantai 24.6.2022, juhannusaatto / Turku - Bastholm Hellettä 30 astetta, aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja on kuuma. Köydet irti lait...