Maarianhamina - Eckerö - Lidö (Ruotsi) - Vaxholm (Ruotsi)

Sunnuntai 2.7.2017, Maarinahamina Länsisatama - Eckerö Käringsund

Seuraavaksi siirrymme Maarianhaminan Länsisatamasta Eckeröön, matka-aika viisi tuntia. Tuuli oli leppoisa sivu/taka, mutta pääsimme kuitenkin etenemään hyvää vauhtia. Osan matkasta saatiin taas käyttää genaakkeria. Loppumatka mentiin koneella, kun tuuli lopahti olemattomaksi. Loppumatkasta tylsistynyt miehistö järjessti pientä meri-discoa aluksen kannella.

Miehistö oli täysilukuinen, eli iso-B ei malttanutkaan lähteä etukäteen kaverin mökille Eckeröön, vaan halusi mieluummin Maarianhaminassa venetarvikeliikkeeseen. Iso-B ei ole ollut Maarianhamina-Eckerö legillä kertaakaan aikaisemmin mukana, vaan on ollut aina jo valmiina Eckerössä. Iso-B on todelllinen genaakkerimies. Hän kaivaa sen heti esille, kun tuuli tulee oikeasta suunnasta - Eckerö legi oli juuri nyt sille sopiva!


Gennaakkerimies ja pieni apulainen.
Eckerön Käringsund
on ehdottomasti meidän suosikkipaikka, satama on aina yhtä idyllinen ja mukava. Fiilis ja henki on hyvä ja paikka on todella kaunis. Valitettavasti ilma on nyt todella viileä ja veneessä on yölläkin aika kylmä. Lämppärillä tulee helposti liian kuuma ja tuntuu että happi loppuu. Siispä öisin tasapainoilemme lämmityksen / kylmyyden sietokyvyn kanssa.

Eckerö Käringsund


Maanantai 3.7. ja tiistai 4.7.2017 - koko päivä Eckerössä

Iso-B ajeli kaverin mökille kumiveneellään. Pikku-B sai laiturilta kaverin, jonka kanssa aika kului mukavasti. Sup-lauta on ollut myös ahkerassa käytössä (kannatti siis hankkia) ja Käringsundin suojaisessa lahdessa siihen olikin mainiot mahdollisuudet.


Pikkku-B on todella innostunut ajamaan kumiveneellä.

Kylmää on! Jopa niin kylmää, että koirankin täytyy käyttää toppatakkia!
Pakollinen perhekuva, jonka olemme ottaneet samanlaisena jo monta vuotta...
Tänä vuonna piti teinit "pakottaa" kuvaan.
Kuvasta tuli aivan keltainen ilta-auringon paistaessa meihin.Iso-B:n kaveri Diego, joka on Eckerössä mökillä, oli veneessämme pelaamassa Monopolia molempina iltoina yömyöhään saakka.


Eckerön pesukoneet ja kuivausrummut ovat meille tuttuja aikaisemmilta vuosilta.
Pyykkiä on täällä helppoa (ja edullista) pestä, hinta on 1 € / 30 min.
Pesemme viisi koneellista pyykkiä, kaikki pyykkikorit tyhjiksi.Peseytymisvinkki
.
.. jos haluaa lämmintä vettä, kannattaa mennä suihkuun ennen kuin saunavuorot alkavat. Naisten saunavuoro on klo 18-20, miesten sauna klo 20-22.Keskiviikko 5.7.2017, Eckerö - Lidö (Ruotsi)


Ylitys Ruotsin puolelle. Olemme seuranneeet tuuliennusteita Windgurusta tarkasti jo monta päivää. Tuulet on todella kovat. Tiistaina muutaman veneen piti jo lähteä ylitykselle, mutta kaikki jäivät Eckeröön. Keskiviikkona tuulet ovat ehkä hieman paremmat, mutta silti aika kovat. Pohdimme pitkään mitä tehdään, mutta haluaisimme jo päästä Ruotsin puolelle ja kohti Tukholmaa. Päätämme siis lähteä matkaan, tuuliennuste näyttää noin 10 - 13 m/s, sivu-myötäistä. 

Ahvenanmeren ylitys oli kamala! Todellinen tuuli oli noin 12 - 15 m/s, mutta pahinta oli aallokko. Aallot olivat varsin suuret (niinpä tietysti, koska oli jo monta päivää tuullut voimakkaasti...). Ylitys Eckeröstä Lidöön kesti viisi tuntia. Viisi tuntia tuskaa... Arholmin kohdalle me tähdättiin, mutta Lidön kohdalle osuttiin :) Tuuli oli niin hankala, että Arholmiin ei saatu millään käännettyä kurssia. Menimme siis saariston suojiin sisään hieman alemmasta aukosta. Taka/sivutuulessa meni koko matka ja keikuttiin niin kuin pesukoneessa. Kaikki kolme lasta olivat merisairaina koko matkan ja oksensivat. Samoin Hertta-koira, raukka kyyhötti etuhytissä sängyssä koko matkan ja oli oksentanut jokaiseen neljään peittoon.

Helpottunut hymy Lidön laiturissa, kun vihdoin on maata jalkojen alla ja pääsimme pois kamalasta aallokosta
ja keikutuksesta!

Lidö oli idyllinen, vehreä ja kiva paikka! Vesi oli kirkasta.


Saaren toisella puolella oli tämä toinen suojainen satama, kävelimme katsomaan sinne.
Illaksi tyyntyi ja ilma oli "harvinaisen" lämmin.

Torstai 6.7.2017, Lidö (Ruotsi) - Vaxholm (Ruotsi)

Matka jatkuu kohti Tukholmaa, seuraava etappi on kiva pikkukaupunki Vaxholm.
Matka Lidö - Vaxholm kesti kuusi tuntia. Puolet matkasta pääsimme purjeilla, loppumatkan menimme koneella (lopuksi tuuli tyyntyi ihan kokonaan).

Lidön laiturissa Ahvenanmaan vierailulippu vaihdetaan Ruotsin lippuun.

Vaxholmin väylällä kulkee isot laivat (ohi Furusundin, ränniä pitkin).
On ne aika jylhiä, kun vieressä menee :)

"Seuraa tuota laivaa"


Kone-ajalu on aina vähän tylsää. Iso-B keksi uuden matkaviihdykkeen: uudessa puosuntuolissa istuminen, puomin nokassa - joka tietysti käännetään sivuun veden päälle.

Puosuntuoli hankittiin Maarianhaminassa ja oli kyllä tarpeelllinen ostos, muutenkin kuin leikkitarkoituksessa. Meillä on ollut mastossa vähän valo-ongelmaa ja ollaan yritetty selvittää
sitä, jotta kaikki tarvittavat valot olisivat kunnossa.
Puosuntulista, puomin nokasta otettu kuva GoPro -kameralla.

Lähestyminen Vaxholmiin. Matkalla ihailimme kauniita taloja ja mökkejä ja pihoja, jotka on rakennettu ihan rantaviivalle.Vaxholmista saimme paikan aallonmurtajan sisäpuolelta, uloimmasta laiturista.
Samaan aikaan Vaxholmissa oli Turun Pursiseuran 17 venekuntaa yhteisellä eskaaderilla.
Muutamia tuttujakin pongattiin laitureilta.


Koirakävelyllä huomaa kaikenlaista kiinnostavaa ympäristöstä. Vaxholmissa oli kauniita taloja.Veneen Coca Cola -varastot täydennettiin taas äärimmilleen.
Cocis on teini-perheen viralllinen veneilyjuoma (terveisiä vaan hammaslääkärille, täältä tullaan...)

Kylmyys on ollut vallitseva olotila tällä kesälomalla (tähän saakka).
Vaxholmista hankittiin lisää kaksi ihanaa, maailman lämpimintä pörröpeittoa.


Uusi puosuntuoli sai myös "oikeaa käyttöä", kun iso-B vinssattiin mastoon tutkimaan valoja.

Perjantai 7.7.2017 - Vaxholmissa koko päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti