8.7.2019

Ruotsi: Ingmarsö - Grinda - Vaxholm

Lauantai 6.7.2019, Ingmarsö - Grinda

Vain ihan pieni siirtymä Grindaan, jossa emme ole olleet aikaisemmin. Lauantai ja laiturissa meitä vastapäätä oli ruotsalainen bilevene, jolla oli kannella jättikokoinen kaiutin ja iltaamyöten volyymi vain kohosi... No ei se mitään, onneksi meteli ei meitä pahemmin häirinnyt. Ei ainakaan tarvinnut omia levyjä soittaa :)

Grinda oli ihan sympaattinen paikka. Olimme laiturin pitkässä päässä poijupaikalla, jotka olivat tarpeeksi kaukana ja muutenkin jämäkän tuntuiset. T-laiturin sisäreunoilla oli moringliinat ja naapuriveneestä kerrottiin, että sisäreunoilla moringliinat nykivät venettä ikävästi, kun ohikulkijoiden aallot osuvat.

Grindassa oli pieni kauppa ja pari ravintolaa. Valmistimme vaihteeksi ruokailun veneessä, koska tällä matkalla ollaan jo aika paljon syöty ravintoloissa. Illalla satoi hieman. Poika-B uiskentelee märkäpuvussaan ja räpylöissään. Kylmää on, toppatakista ei voi luopua.




























Sunnuntai 8.7.2019, Grinda - Vaxholm

Grindasta oli vain pieni siirtymä Vaxholmiin. Lähtö ”aikaisin”, koska Vaxholmin kaupat menevät kiinni jo 15-16 aikaan sunnuntaina. 

Vaxholmin edustalla käy aina kova ristiaallokko, veneitä ja aluksia puskee joka suunnasta. Heti kun saavuttiin, juostiin läpi muutamat kaupat, mm. kävelykadun alkupäässä oleva venetarvikekauppa. Sieltä jäi käteen Hertalle uudet, tukevammat pelastusliivit, jotka on kuitenkin kevyet ja kaula-osasta riittävän ohuet. Liivien vatsaosassa on leveä pehmustettu osa, eikä pelkästään kovia kiinnitysremmejä, joten näiden liivien nostokahvasta voi jopa koiraa nostaa pieniä siirtoja. 




Pikaisen ostosteissun jälkeen menimme syömään rannan ravintolaan. Illalla istuskelimme sitlootassa, juttelimme naapuriveneen suomalaisten kanssa ja ihmettelimme paria jättiläispurjevenettä. Toinen oli 76 jalkaa ja toinen 114 jalkaa. Huh huh! Oli kyllä melkoisen hienoja! 
Savolat olivat samassa laiturissa meidän kanssa. Terveisiä Elinalle, kun luet tätä :)




Saapuminen Vaxholmiin ja linnan ohitus. Vaxholmin satama-allas on ahdas, siellä täytyy
ajaa tarkasti. Moringliinat lisäävät jännitystä, ettei vaan tartu köliin kiinni, jos menee liian
läheltä muiden takaosaa.












76 jalkainen purjevene, jonka takaluukussa oli mm. kumivene.



Tämä 114 jalkainen purjevene oli todella hämmästyttävä. Mittasuhteet eivät mitenkään näy valokuvassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesäloma 2022

Perjantai 24.6.2022, juhannusaatto / Turku - Bastholm Hellettä 30 astetta, aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja on kuuma. Köydet irti lait...